Studio Bax: DJ-livestreams

Wat hebben we er weer zin in, een feestje, dansen, die kriebel in je buik op het moment dat je het festivalterrein of de concertzaal betreedt. Ondernemers en artiesten verzinnen tal van creatieve initiatieven om toch een beetje dat gevoel te creëren. Natuurlijk is het niet helemaal hetzelfde als vroeger, maar wat zijn we er blij mee! Inmiddels hebben wij een aantal DJ-livestreams mogen verzorgen: Ibiza Sensations in het Philips Stadion in Eindhoven, Energy4All in onze eigen Studio Bax, maar ook livestreams voor verschillende upcoming DJ’s die hun bereik daarmee aanzienlijk hebben vergroot. We ontvangen niet alleen de enthousiaste reacties van publiek, maar zien ook de blije gezichten van de DJ’s die EINDELIJK weer datgene mogen doen wat ze gelukkig maakt!

 

Waarom een livestream?

Tja… Waarom? Om in contact te blijven. Omdat dit mensen blij maakt. Om te laten zien wat je kan. Omdat het mensen verbindt. En om je bereik te vergroten. Of iemand nu wil dansen in de tuin of er “gewoon” een lekkere beat bij wil hebben. Een livestream is het ultieme middel om een beleving te creëren: je publiek letterlijk en figuurlijk aansteken met jouw energie en emotie en het gevoel geven dat ze “erbij zijn”.

 

De techniek

Livestreamen kan heel makkelijk vanaf je telefoon. Op Instragram, YouTube of Facebook klik je op de live-knop en je bent er al. Wil je het iets grootser aanpakken, met kwalitatief beeld en goed geluid? Dan kan je beter livestreamen vanaf bijvoorbeeld je laptop. Je kan de ingebouwde camera of een externe camera (webcam) gebruiken. Om je beeld en geluid goed in te stellen gebruik je een externe streaming software en een externe geluidskaart.

Wil je een spetterende show, een professionele setting, met meerdere camera’s, coole visuals en lichteffecten? Dit kan in een studio. Bijvoorbeeld de studio die wij in ons pand hebben, maar we kunnen de studio ook op een externe locatie opbouwen. Het voordeel is dat jij je geen zorgen hoeft te maken over de techniek. Je kan je 100% focussen op muziek maken.

 

Een paar tips

  • Streamen kan op kanalen zoals YouTube, Vimeo of Mixcloud. Let op, op veel bestaande nummers zitten auteursrechten. Wanneer je deze afspeelt (in zijn geheel of een fragment), dan wordt je geluid direct geblokkeerd. Deze auteursrechten kan je afkopen, wij hebben dit bijvoorbeeld gedaan bij Mixcloud.
  • Je bereik vergroten? Organiseer een livestream met meerdere DJ’s. Zo leren de fans van je concullega’s jou kennen en andersom.
  • Het visuele aspect is bij livestreaming net zo belangrijk als het geluid. Zorg dat jij en je DJ Gear goed in beeld zijn en gebruik bij voorkeur minimaal twee camera’s. Het switchen tussen verschillende invalshoeken zorgt voor een professionele uitstraling.

 

Resultaat

Naast dat euforische gevoel en een contactmoment met je publiek houd je er natuurlijk een professionele video aan over, die je vervolgens weer kan verspreiden via de gebruikelijke kanalen. Je vergroot daarmee je bereik en creëert de ultieme gelegenheid om te laten zien wat je in huis hebt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Studio Bax? Kom gerust eens een kijkje nemen en mail martijn@baxprojects.nl.