Hybride Events in de 1,5 meter samenleving

Voor onze opdrachtgever Additude hebben wij een Hybride Event gerealiseerd. We hebben in de voorbereiding natuurlijk de nodige extra corona-maatregelen moeten treffen, toch voelde het vertrouwd. Niet alleen voor ons, we zagen bij onze opdrachtgever en hun gasten ook een gemoedelijke sfeer. De corona-richtlijnen waren voor iedereen duidelijk en het programma verliep soepel. Door ‘de massa’ op locatie te vermijden, waren niet alleen de richtlijnen makkelijk op te volgen, maar het versterkte ook de interactie onder de selecte groep aanwezigen. Het bereik zal uiteindelijk groter zijn dan het aantal aanwezigen en het aantal ‘livestreamers’, want de video wordt verspreid onder alle relevante relaties van Additude.

Het event

Tech Recruiter Additude heeft acht Java developers opgeleid voor één van haar opdrachtgevers. Vanwege de coronacrisis is het contract door de opdrachtgever ontbonden nog voordat de developers ook maar aan de slag konden gaan. Additude organiseert daarom samen met Bax Projects een Hybride Event in locatie DUS, te Utrecht. Hier krijgen de Java developers de kans om hun studieproject, wat ze recent hebben afgerond, te presenteren. Dat hebben ze geweldig gedaan! Potentiële opdrachtgevers konden ofwel fysiek aanwezig zijn, en daarmee de developers ook persoonlijk ontmoeten, of de presentaties online via een livestream volgen. Een compliment aan de locatie ‘DUS’ is absoluut op zijn plaats: een inspirerende locatie, vlakbij Utrecht Centraal, met sfeervolle ruimtes. 

Een mooi compliment uit het online publiek:

“Wat goed dat deze mannen en vrouw ook leren presenteren. Je ziet, hoort en voelt de spanning maar ze staan er wel. In de toekomstige werkkring met stand-up meetings en scrum sessies wil je graag dat men zich uitspreekt.”

Hybride

Een Hybride event is een mix van twee werelden: online en fysiek. Het geeft je de gelegenheid om een selecte groep gasten op een exclusieve manier te ontvangen. Dit versterkt uiteraard je relatie en drukt tegelijkertijd de kosten (bijvoorbeeld die van de catering). Een kleiner aantal gasten hoeft niet ten koste te gaan van je bereik, in tegendeel: het kan je bereik zelfs vergroten. Andere deelnemers kunnen het event live volgen en achteraf kan je video’s en andere content delen op social media.

Er is technisch gezien veel mogelijk om de meest ultieme online event experience te creëren. Maar ook voor beperkte budgetten is een hybride concept zeer geschikt. We kunnen een livestream bij je thuis, in onze studio of op iedere andere gewenste locatie realiseren.

Conclusie

Hybride evenementen zijn uitermate geschikt voor elk budget en passen perfect in de 1,5 meter samenleving. Het hoeft absoluut niet ten koste te gaan van de sfeer of netwerkmogelijkheden en het is ook zeker niet ingewikkeld. Of alle Java developers inmiddels ook een baan hebben weten te bemachtigen is nog niet bekend, maar aan de positieve reacties (zowel digitaal als uit de zaal) zal het niet liggen.